O nama

Damjan Pavlica škola programiranja

Škola koda je škola programiranja sa sedištem u Rakovici, posvećena prekvalifikaciji omladine i nezaposlenih u IT sektor. Proizvodimo besplatne tutorijale i nastavne materijale, koji su svima dostupni.

Organizujemo kvalitetnu programersku obuku, po cenama daleko ispod tržišnih. Naši kursevi funkcionišu kao obuka borilačkih veština - članarina je mesečna i vežbaš dok ne postigneš zadovoljavajući nivo.

Školu koda pokrenuo je Damjan Pavlica, politikolog koji je uspešno promenio struku i postao programer. To takođe možeš i ti, potrebno je samo početi!

Individualno mentorstvo

U Školi koda radimo projekte u malim grupama, uz individualno mentorstvo. Trener (mentor) prati svačiji napredak i nalazi svakom odgovarajuće vežbe, kako bi držao nivo obuke intenzivnim. Ako neko napreduje brže od ostalih, zadaje mu dodatne napredne vežbe, ako neko zaglavi, dodatno mu pojasni.

Dužina obuke i tempo rada

Naši kursevi u proseku traju između 4 i 6 meseci. Tempo rada je dva dvočasa nedeljno. Ako napredujete brže od ostalih, možete završiti ranije ili preći u naprednu grupu, ako napredujete sporije, možete ostati duže. Bitno je da niko ne ostane uskraćen za veštine koje je došao da nauči.

Termini su između 10 i 16 časova (vidi raspored).

Cena

Mesečna članarina, koja uključuje kurs po izboru, prostor za rad, materijale i dodatne aktivnosti, iznosi 3000 din. Za pohađanje dva kursa uporedo, plaća se članarina i po.

Prijava

Možeš se prijaviti za kurseve koji počinju kad se popuni grupa, ili se priključiti kursevima u toku. U svakom slučaju, možeš doći da vidiš da li ti odgovara. Prva nedelja je besplatna!

Utisci

Miloš Trifunović Miloš Trifunović

Damjan nije običan predavač, on je onaj koji isto tako uvek uči, istražuje, tako da nema prepreka koje donosi odnos učitelj-učenik. Pri tom će se zadržati baš na onim mestima koje iskrsnu kao najinteresantnija ili najvažnija, prilagođavajući se potrebama radionice, koja je bila prilično široka i obuhvatala Full stack tehnologije.

Mirjana Zajić Mirjana Zajić

Generalni utisak mi je da sam puno naučila, neke stvari koje su mi izgledale strašno, tipa Git, Github, Node.js me uopšte više ne plaše :) a i kod onog što sam znala, saznala sam dosta praktičnih trikova! Kurs je temeljan i sa odličnim planom. Veliki naglasak na praktičnosti, detalji i saveti koje nisam nalazila na online tutorijalima. Damjan je odličan predavač, jako sposoban da oslušne kada nešto zapne. I vrlo uporan u motivisanju da se zatatak završi, nauči.

Dragutin Pejić Dragutin Pejić

Imam najbolje utiske o Školi koda i predavaču Damjanu Pavlici, od koga možete naučiti ne samo programske jezike, nego savete iz njegovog ličnog iskustva na poslovima koje je obavljao kao programer. Toplo preporučujem upoznajte se sa ovom školom i uživajte učeći kodove.

Marijana Radulović Marijana Radulović

Kao neko ko je totalni početnik u ovoj oblasti, dobila sam mnogo više nego što sam mogla da zamislim. Osnovni kurs je potpuno praktično koncipiran i imam sajt kao opipljiv rezultat rada u ovih par meseci. Sve mi je bilo interesantno i imam želju da nastavim da učim. Damjan pored iskustva u programiranju ima i razvijenu društvenu svest i želju da pomaže drugima, što je za svaku preporuku!

Vidi još utisaka

O predavaču

Damjan Pavlica Damjan Pavlica je diplomirani politikolog koji je uspešno promenio struku i postao programer. Kao profesionalni Javaskript developer radio je na više desetina domaćih i stranih projekata, između ostalog na novom sajtu nemačke modne kuće Burda. Danas drži kurseve programiranja, prvenstveno za omladinu i nezaposlene.

Ponosni je otac dve devojčice. U slobodno vreme bavi se razvojem igara i programa otvorenog koda.

Drugi o nama: članak Nacionalne službe za zapošljavanje o Školi koda