O nama

Damjan Pavlica škola programiranja

Škola koda je škola programiranja sa sedištem u Rakovici, posvećena prekvalifikaciji omladine i nezaposlenih u IT sektor. Proizvodimo besplatne tutorijale i nastavne materijale, koji su svima dostupni.

Organizujemo kvalitetnu programersku obuku u malim grupama, uz individualno mentorstvo. Mentor prati svačiji napredak i nalazi svakom odgovarajuće vežbe, kako bi držao nivo obuke intenzivnim.

Naši kursevi u proseku traju između 4 i 6 meseci. Tempo rada je četiri časa nedeljno. Ako napredujete brže od ostalih, možete završiti ranije ili preći u naprednu grupu, ako napredujete sporije, možete ostati duže. Bitno je da niko ne ostane uskraćen za veštine koje je došao da nauči.

Školu koda pokrenuo je Damjan Pavlica, politikolog koji je uspešno promenio struku i postao programer. To takođe možeš i ti, potrebno je samo početi!

Utisci

Miloš Trifunović Miloš Trifunović

Damjan nije običan predavač, on je onaj koji isto tako uvek uči, istražuje, tako da nema prepreka koje donosi odnos učitelj-učenik. Pri tom će se zadržati baš na onim mestima koje iskrsnu kao najinteresantnija ili najvažnija, prilagođavajući se potrebama radionice, koja je bila prilično široka i obuhvatala Full stack tehnologije.

Mirjana Zajić Mirjana Zajić

Generalni utisak mi je da sam puno naučila, neke stvari koje su mi izgledale strašno, tipa Git, Github, Node.js me uopšte više ne plaše :) a i kod onog što sam znala, saznala sam dosta praktičnih trikova! Kurs je temeljan i sa odličnim planom. Veliki naglasak na praktičnosti, detalji i saveti koje nisam nalazila na online tutorijalima. Damjan je odličan predavač, jako sposoban da oslušne kada nešto zapne. I vrlo uporan u motivisanju da se zadatak završi, nauči.

Dragutin Pejić Dragutin Pejić

Imam najbolje utiske o Školi koda i predavaču Damjanu Pavlici, od koga možete naučiti ne samo programske jezike, nego savete iz njegovog ličnog iskustva na poslovima koje je obavljao kao programer. Toplo preporučujem upoznajte se sa ovom školom i uživajte učeći kodove.

Marijana Radulović Marijana Radulović

Kao neko ko je totalni početnik u ovoj oblasti, dobila sam mnogo više nego što sam mogla da zamislim. Osnovni kurs je potpuno praktično koncipiran i imam sajt kao opipljiv rezultat rada u ovih par meseci. Sve mi je bilo interesantno i imam želju da nastavim da učim. Damjan pored iskustva u programiranju ima i razvijenu društvenu svest i želju da pomaže drugima, što je za svaku preporuku!

Vidi još utisaka

O predavaču

Damjan Pavlica Damjan Pavlica je programer širokih interesovanja i osnivač Škole koda. Po struci diplomirani politikolog, uspešno je promenio struku i prekvalifikovao se u IT sektor. Kao profesionalni Javascript developer radio je na više desetina domaćih i stranih projekata. Danas drži kurseve programiranja, prvenstveno za omladinu i nezaposlene.

Ponosni je otac dve devojčice. U slobodno vreme bavi se razvojem igara i programa otvorenog koda.

Drugi o nama: članak Nacionalne službe za zapošljavanje o Školi koda